Nyförvärvet klev fram – vände på matchen

Malmö besegrade Grizzly Wolfsburg, Södertälje gick på ny kross och Tingsryd vann Smålandsderby. Här kommer en summering från kvällens träningsmatcher.

Henrik Haapala har börjat hitta formen. Malmös nyförvärv ska vara en spetsspelare i laget och visade mot Grizzly Wolfsburg varför. Den finländska forwarden låg bakom i princip allt för skåningarna i 4-2-segern.

Tyskarna tog ledningen, men sedan klev Haapala fram med en fin passning till Jakub Galvas som kvitterade.

2-1 kom sedan genom Linus Öberg i slutet av den första perioden. Wolfsburg kom dock tillbaka och kvitterade till 2-2 inför den tredje.

Där klev Henrik Haapala in i bilden igen. Först spelade han fram Joona Ikonen som i sin tur hittade Carl Persson som satte 3-2. Finländaren klev sedan fram själv och satte 4-2 i powerplay. Ett mål som var den definitiva spiken i kistan.

Södertälje krossade Vålerenga

SSK:s starka försäsong fortsätter. Efter att ha kört över bland annat Västerås visade Södertälje återigen storform när man ställdes mot norska Vålerenga.

Efter en mållös förstaperiod började kalaset i den andra efter att Henrik Eriksson och Carter Souch inledde målskyttet.

Den tredje perioden slutade sedan 4-0 efter en rejäl islossning.

Ludvig Hedström, Juha Liuksiala, Miikka Pitkanen och Amil Krupic var då målskyttarna. I mål höll Oliver Håkansson nollan.

Tingsryd vann derby

Tingsryd och Kalmar drabbades samman i ett smålandsmöte. Då var det också Taif som drog det längsta strået.

Tingsryd gick ifrån till 3-0 efter att Valdemar Vesterlund och Linus Hedman gjort ett varsitt mål för Tingsryd. Kalmar reducerade med åtta minuter kvar men kom inte närmare än så.