MoDo:s kräftgång fortsätter – förlorar sjätte raka matchen

Det fortsätter att gå tungt för MoDo i SHL. Under måndagen förlorade laget sin sjätte raka match efter 2-5 mot Brynäs.

MoDo ligger sist i SHL och hade på måndagen chansen att ta sig upp på säker mark vid seger mot Brynäs. Men hängmatchen lyckades man inte utnyttja, utan istället blev det en sjätte raka förlust.

Brynäs tog tidigt ledningen via Oskar Lindblom, och styrde också matchbilden. I den andra perioden kom 2-0 genom Jack Kopacka, och där och då såg MoDo också ut som ett slaget lag.

Men från ingenstans gjorde Johan Södergren 2-1, ett mål som var lagets första på bortaplan för den här säsongen. Det kom också 2-2 direkt efter när Måns Carlsson stångade in kvitteringen. Glädjen blev dock kortvarig för gästerna.

Brynäs stack ifrån till 5-2

För innan perioden var över kom 3-2 genom Anton Rödin som rakade in pucken i öppen kasse efter ett vackert anfall. Inför den tredje perioden var MoDo då i underläge, och man lyckades inte komma tillbaka ännu en gång.

Istället kom 4-2 genom Bobby Trivigno i början av den tredje perioden. Ett mål som också blev viktigt. MoDo tog ut målvakten för att jaga en reducering, men istället kom 5-2 i tom kasse och Oskar Lindbloms andra mål för kvällen. MoDo står nu kvar på fem poäng efter nio omgångar, samtidigt som Brynäs kliver upp på 15 poäng och en sjunde plats.

TV: Adrian Kempes första mål för säsongen