Mardrömmen: Stjärnan lämnade skadad

Färjestad föll med 3-2 mot Örebro. Dessutom tvingades lagkaptenen Linus Johansson lämna matchen med en skada.

Linus Johansson utgick skadad. Foto: Bildbyrån.

Färjestad ledde mot Örebro med 1-0 inför den sista perioden, sedan skyttekungen David Tomasek gjort sitt åttonde (!) mål på bara nio matcher.

Men i slutperioden blixtvände Örebro via två mål på 20 sekunder, sedan såväl Emil Larsson som Ludvig Larsson överlistat Damian Clara. När sedan Tomasek åkte på en fem minuter lång utvisning för charging passade Örebro på att göra även 3-1, via Patrik Puistola.

Linus Johansson lämnade med skada

Färjestad reducerade sedan till 2-3 i samma boxplay, via ett straffmål av Oskar Steen, men någon kvittering kom aldrig. Färjestad åkte därmed på sin tredje förlust i rad.

– Det är en jämn match över 60 minuter och det är små marginaler. Vi hade några misstag i början på tredje som kostar oss, säger tränaren Thomas Mitell.
– Det känns som en tuff “femma”, säger Mitell om Tomaseks utvisning.

Men förlusten var inte den enda motgången för Färjestad. I slutminuten skadades också Linus Johansson efter en olycklig smäll vid sargen, där han sen tog sig mot knät. Johansson fick sedan hjälpas av isen.

Huvudtränare Mitell hade efter matchen ingen uppdatering om lagkaptenens tillstånd.