Leksands glädje – tar säsongens första vinst: “Nu känner jag igen laget”

Två raka förluster och 2-10 i målskillnad.
Men i kväll studsade Leksand tillbaka och vann med 4-1 mot Rögle efter en drömstart i första perioden.
– Nu känner jag igen vårt lag, säger Oskar Lang till TV4.

Leksand fick jubla efter seger i hemmapremiären. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Det fanns en oro i Leksand inför kvällens hemmapremiär efter två svaga insatser och 1-5-förluster mot både Frölunda och Luleå.

Men i kväll raderades den oron ut och utbyttes till glädje i stället.

Leksand fick nämligen en drömstart på matchen mot Rögle. Redan efter fyra minuter kom 1-0 genom Justin Kloos och 31 sekunder senare utökade hemmalaget även till 2-0 genom Oskar Lang. De var dock inte färdiga där utan i slutet av första perioden så gjorde Leksand även 3-0 – den här gången blev Lucas Elvenes målskytt.

Det var stundtals spel mot ett mål under första perioden och Leksand såg ut som ett helt annat lag jämfört med de två första matcherna.

– Nu känner jag igen vårt lag. Vi spelar riktigt bra i den här perioden, kommer ut starkt och får in några mål. Det känns riktigt bra. Vi är riktigt bra när vi kommer ner i anfallszon och snurrar på dem. Det ser riktigt bra ut, säger Oskar Lang till TV4 i pausen.

Frustration i Rögle: “Skitdåligt”

I Rögle var det dock frustrerat över hur spelet såg ut.

– Det är skitdåligt, vi måste upp. De åker cirklar runt oss i vår zon och de kommer in alldeles för enkelt också. Det är riktigt, riktigt vekt, säger Ludvig Claesson.

Rögle steppade upp efter det och fick in ett reduceringsmål genom Leon Bristedt i den tredje perioden. Men närmare än så kom inte Rögle utan Leksand kunde kontrollera hem tillställningen och vinna med 4-1 sedan Justin Kloos gjort mål i tom kasse.

En efterlängtad första seger för Leksand som nu har plockat sina första poäng för säsongen och lämnat jumboplatsen i tabellen.

Leksand – Rögle 4-1 (3-0,0-0,1-1)

Leksand: Justin Kloos 2, Oskar Lang, Lucas Elvenes.
Rögle: Leon Bristedt.

Sanny Lindström: “Ny topptrio tar över i SHL”