Brynäs succé: Går upp i serieledning

En fjärdedel av SHL-säsongen är spelad. Då ligger nykomlingen Brynäs etta i tabellen efter 3-1-segern under lördagen mot Timrå.

Brynäs återkomst till SHL har hittills varit magnifik. Laget vann under lördagen på hemmaplan mot Timrå, och med tre poäng kliver man nu upp som ny serieledare.

I den här matchen var det Sebastian Hartmann som gjorde matchens första mål och gav bortalaget ledningen, men Brynäs med sin form var långtifrån slagna. Linus Lindblom kvitterade matchen och gav oss ett likaläge inför den andra perioden.

Efter en mållös andra akt tände det till igen i tredje perioden. I ett powerplay klev Johan Larsson fram och gjorde 2-1. En ledning som Brynäs sedan spelade på alldeles ypperligt. Timrå hade ett par chanser, men hittade aldrig kvitteringen.

Brynäs succé: “Hatten av”

Istället tog Brynäs hem de tre poängen, som alltså gör att de passerar Frölunda och Skellefteå och går upp som ny etta i SHL-tabellen.

– Hatten av. De har gjort ett makabert bra jobb. Det är många saker som stämmer. Vi pratar om nyförvärven, hemvändarna och spelarna som är kvar som har tagit SHL-spelet till sig otroligt snabbt. Brynäs har kommit tillbaka med dunder och brak, säger experten Petter Rönnqvist i TV4:s sändning.

Brynäs har hittills tagit 25 poäng på 13 matcher och har, tillsammans med Örebro, släppt in färst antal mål i ligan. Det här var den sjätte raka segern för laget. På tisdag väntar en match mot Malmö, då på bortaplan.