Utah skriver historia – vinner första matchen någonsin

Det blev en seger direkt för nya klubben Utah. Med 5-2 mot Chicago skrev laget historia och vann sin första match någonsin.

Arenan i Utah kokade när stadens nya lag skrinnade ut för sin första match någonsin. Då levererade också laget och rivstartade matchen.

Dylan Guenther gjorde klubbens första mål någonsin redan efter fem minuter. 2-0 kom innan perioden var över när Clayton Keller skickade in pucken i mål. I den andra hittade Barrett Hayton 3-0 och hemmalaget hade ett jättegrepp om matchen.

Connor Bedard gjorde match av det

Chicago reducerade sedan två gånger om efter att Connor Bedard assisterat först Teuvo Teravainen och Nick Foligno till 3-1 och 3-2. Men närmare än så kom inte Blackhawks. Istället satte Dylan Guenther 4-2 i öppen kasse innan Lawson Crouse fastställde slutresultatet till 5-2.

Det var alltså Utahs första NHL-seger i deras första match. Klubben omlokaliserades inför den här säsongen från Arizona där man haft ett par riktigt jobbiga år. Nu hoppas man att en ny stad och ett nyfunnet intresse för laget kommer att vända trenden.

I mål stod den tidigare Björklövenmålvakten Connor Ingram som också blev utsedd till matchens andra stjärna för sin insats.

TV: Utmaning: Vilken ikon väljer NHL-svenskarna?