TV: Rasmus Dahlins uppvisning – inblandad i allt

Buffalo var i desperat behov av seger. Då klev lagets stjärna Rasmus Dahlin fram med 1+2 i 3-2-segern mot Chicago.
– Det var inte vackert men vi hittade ett sätt att vinna, säger svensken.

Tre raka förluster och ett pressat läge för Buffalo. Laget måste börja vinna matcher för att inte falla för långt bort från racet om slutspelsplatserna.

När laget då ställdes mot Chicago klev Rasmus Dahlin fram och visade vägen.

Stjärnbacken sköt själv 1-0 redan efter fem minuter. Det efter en fin framspelning av Zach Benson, 18-åringen som har imponerat stort i säsongsinledningen. I den andra perioden kvitterade Chicago genom Taylor Raddysh, men då klev svensken fram igen och assisterade Jeff Skinner till 2-1 i powerplay.

– Jag sa bara åt mig själv att gå ut där, inte tänka och spela på mina instinkter. Det är allt jag kan göra just nu. Ibland är det inte vackert, men ibland fungerar det. Så länge vi vinner är jag glad, säger Dahlin till NHL.com.

Bästa matchen för säsongen

Philipp Kurashev hittade dock ytterligare en kvittering och vi gick till den sista pausvilan med ett 2-2-läge.

Med tio minuter kvar kom sen vinstmålet.

Rasmus Dahlin till Casey Mittelstadt som hittade Erik Johnson som satte 3-2-målet. Som sedan alltså blev det sista i matchen. För vår svenska stjärna var det den poängmässigt bästa matchen den här säsongen. Totalt står han nu noterad för 15 poäng på 18 matcher.