TV: Edmonton kvitterar serien – efter fem raka mål

Edmonton är tillbaka i serien mot Dallas. Det efter att ha stått för fem raka mål och gått från 0-2-underläge till en 5-2-seger, efter att Mattias Janmark satte det matchvinnande 3-2-målet.

Det är kvitterat i konferensfinalen mellan Dallas och Edmonton. Oilers hade en minst sagt viktig match fyra på hemmaplan under natten till torsdag.

De hamnade tidigt i ett underläge med 2-0 efter att Wyatt Johnston och Esa Lindell skjutit varsitt mål under matchens första fem minuter.

Men Edmonton kom tillbaka, och det med besked.

Ryan McLeod och Evan Bouchard stod för ett mål vardera i slutet av den första perioden för att kvittera matchen. I den andra kom sedan även ledningsmålet när Mattias Janmark satte 3-2 i numerärt underläge.

– Våra lag är byggda annorlunda. De har inte samma topplina som vi har utan är byggda över tre kedjor. Det är svårt att utmana dem på det sättet. Det är en utmaning men jag tycker att vi har lyckats så här långt, säger Janmark efter matchen.

Leon Draisaitl utökade sedan till 4-2 innan perioden var över.

Dallas kom inte tillbaka i matchen utan Mattias Ekholm prickade in 5-2 i öppen kasse och stängde tillställningen.