Stark seger för Toronto i toppmatchen mot Philadelphia

Det var två topplag som möttes i NHL på fredagen. Och det slutade med seger för bortalaget Toronto, som besegrade Philadelphia med 6-2 (3-0, 0-1, 3-1).

Toronto spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Tyler Bertuzzi, Pontus Holmberg och Timothy Liljegren. Efter 1.44 i andra perioden nätade Owen Tippett, på pass av Morgan Frost och Travis Konecny och reducerade åt Philadelphia. Toronto stod därefter för tre raka mål i början av tredje perioden när laget gick från 1-3 till 1-6 på bara 4.12.

Tyson Foerster reducerade förvisso, men närmare än 2-6 kom inte Philadelphia. Toronto tog därmed en säker seger.

Philadelphia har två vinster och tre förluster och 8–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Toronto har tre vinster och två förluster och 13–13 i målskillnad.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Philadelphia på tredje plats och Toronto på tredje plats.