Svensken stal showen – briljerade i premiären

Supertalangen Matvej Mitjkov NHL-debuterade med Philadelphia Flyers.
Då stal Samuel Ersson showen när Philadelphia straffbesegrade Vancouver med 3–2.

Samuel Ersson (höger) stal showen i Matvej Mitjkovs NHL-debut. Foto: Bildbyrån

Samuel Ersson tackade för förtroendet i premiärmatchen mot Vancouver Canucks genom att leda sitt Philadelphia Flyers till en premiärseger. Den svenske burväktaren stoppade 24 av 26 skott i matchen och utsågs till matchens första stjärna i straffsegern med 32 i Vancouver.

Canucks öppnade matchen piggt och ställde den svenske målvakten på prov ett flertal gånger under öppningsakten, där han förvisso släppte in ett mål från landsmannen Nils Höglander, men även gjorde en vass plockräddning på skarpskytten Brock Boesers försök i powerplay. Erssons starka spel mellan stolparna gav Flyers möjligheten att ta sig in i matchen och efter ordinarie matchtid hade bortalaget kämpat sig till ett 22-resultat.

Stortalangen NHL-debuterade

Efter en mållös förlängning kunde Flyers dra det längsta strået i straffläggningen, där Ersson räddade fyra av fem straffar innan Morgan Frost skickade in avgörandet bakom Kevin Lankinen i Canucks-målet.

Ersson stal showen något från stortalangen Matvej Mitjkov, som i straffsegern gjorde sin NHL-debut med Flyers. Den ryske forwarden lämnade isen poänglös, men noterades för fyra skott på mål och tredje mest istid av samtliga forwards i Philadelphia med sina 18 minuter och 32 sekunder.

I Canucks fick Nils Höglander öppna säsongens målkonto i den första perioden, medan Elias Pettersson lämnade isen poänglös.

Vancouver Canucks – Philadelphia Flyers 2–3 e. str (1–1, 1–0, 0–1, 0–0, 0–1)