Svensken bäst på isen – i genrepet

Philadelphia Flyers genrep mot New Jersey Devils slutade i en 5–4-seger – och Emil Andrae utsågs till isens bäste spelare.

Emil Andrae. Foto: Bildbyrån & X (Philadelphia Flyers).

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Sedan Emil Andrae lämnade HV71 2023 har det endast blivit fyra framträdanden i NHL, men med 2024/25 runt hörnet har han nu verkligen visat upp sig.

Det svenska backparet, Emil Andrae och Helge Grans, klev ut på isen för Philadelphia Flyers i lagets sista försäsongsmatch inför NHL-premiären mot Vancouver Canucks. 60 minuter senare jublade de över en 5–4-seger – och Emil Andraes uppvisning.

Med ett handledsskott upp i den första krysset gav Emil Andrae Flyers ledningen mot slutet av den andra perioden. 3–2 stod på tavlan och svensken hade fått jubla över sitt första mål under försäsongen. I en lite svängig tredje perioden klev Andrae fram igen. Denna gång med två framspelningar som innebar att man säkrade segern.

Stark försäsongen från Lycksell

Andrae var dock inte den enda svensken som hann visa upp sig inför premiären. 1–0-målet i matchen kom från Olle Lycksell, som startat i en förstakedja intill Richard och Cates. Fullträffen var Lycksells andra under försäsongen – oc fjärde poäng över fem matcher.