Minnesota förlorade – trots mål av Eriksson Ek

Inför matchen var facit sex raka förluster i NHL. Hemma mot Minnesota bröts den tuffa sviten för Philadelphia. Det blev 7-5 (2-0, 1-3, 4-2) i matchen på lördagen.

Philadelphia startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Sean Couturier och Nick Seeler. I andra perioden var det i stället Minnesota som hade övertaget. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 3-3.

I tredje perioden var det i stället Philadelphia som hade greppet. Laget vann perioden med 4-2 och matchen med 7-5.

Sean Couturier gjorde tre mål för Philadelphia och spelade dessutom fram till två mål och Travis Konecny stod för ett mål och fyra assists. Kirill Kaprizov hade tre assists för Minnesota.

Minnesota möter Pittsburgh samma tid borta.