HOCKEY-VM: Schweiz besegrade Tjeckien

Schweiz vann mot Tjeckien i grupp A i Hockey-VM, med 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0) efter straffar.

Schweiz tog ledningen efter 13.36, genom Kevin Fiala framspelad av Nico Hischier och Roman Josi. Efter 15.57 i andra perioden slog Matej Stransky till, på pass av David Spacek och Roman Cervenka och kvitterade för Tjeckien. Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I straffläggningen var det Schweiz som avgjorde till 2-1. Den avgörande straffen stod Philipp Kurashev för.

Schweiz ligger på första plats i tabellen efter matchen, medan Tjeckien ligger på fjärde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är onsdag 15 maj. Då möter Schweiz Storbritannien i O2 Arena 20.20. Tjeckien tar sig an Danmark hemma 16.20.

Här hittar du alla nyheter om hockey-VM 2024.

Här hittar du spelschema och resultat för VM 2024.