Seger på straffar för HV 71 hemma mot Skellefteå AIK J20

HV 71 vann till slut en jämn match mot Skellefteå AIK J20 i J20 Nationell Top 10 herr. Avgörandet kom först i straffläggningen där hemmalaget var starkare och vann med 6-5 (3-1, 1-1, 1-3, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Hugo Pettersson för.

Segern var HV 71:s fjärde på de senaste fem matcherna.

HV 71 hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.29 genom Albert Schioldan, och gick upp till 2-0 innan Skellefteå AIK J20 svarade.

I periodpausen hade HV 71 ledningen med 3-1. Andra perioden slutade 1-1 och ställningen efter två perioder var 4-2.

I tredje perioden var det i stället Skellefteå AIK J20 som hade greppet. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I straffläggningen var det HV 71 som avgjorde till 6-5. Den avgörande straffen stod Hugo Pettersson för.

Hugo Pettersson gjorde ett mål för HV 71 och två målgivande passningar.

Det här var HV 71:s fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Skellefteå AIK J20:s andra uddamålsförlust.

Det här betyder att HV 71 ligger på åttonde plats i tabellen, och Skellefteå AIK J20 är på fjärde plats. Noteras kan att Skellefteå AIK J20 sedan den 12 januari har avancerat fyra placeringar i tabellen.

Onsdag 14 februari 19.00 spelar HV 71 borta mot Frölunda. Skellefteå AIK J20 möter Rögle hemma i Skellefteå Kraft Arena lördag 17 februari 12.00.