Juniorkronornas revansch – besegrade USA i målkalas

Juniorkronornas har säkrat en liten revansch mot USA.
Efter 2–7 och 1–2 i mot USA blå och -vit, klev man under fredagen av isen med 7–5 på tavlan.

Nästa grupp JVM-spelarna har verkligen kommit igång efter den tunga starten på World Junior Summer Showcase i Plymouth. De iskalla straffarna (och firandet) mot Kanada ser verkligen ut att ha gett energi in i fredagens möte med USA.

Matchen slutade hel 7–5 till Juniorkronorna efter en riktig drömstart. Dryga fem minuter in hade både Albert Wikman (Färjestad/Södertälje) och Jack Berglund (Färjestad) hittade nätet. Lucas Pettersson (MoDo) fyllde sedan på innan amerikanerna svarade mot slutet av perioden.

I den andra kom ytterligare en reducering från USA, men inom kort svarade Sverige och gick ifrån för att säkra segern. Felix Nilsson (Rögle/Oskarshamn) och Theo Lindstein (Brynäs) stod för 4–2 och 5–2 innan Svante Sjödin (Örebro/Västerås) satte 6–2 tidigt i tredje.

Eklund punkterade – efter upphämtningen

Genom Joey Willis och Teddy Stiga stod USA för en riktig uppryckning mot slutet. 6–2 blev 6–5 för Sverige innan Victor Eklund (Djurgården) kunde punktera mötet. Därmed fick samtliga, inklusive dagens målvakt, Melker Thelin (Björklöven), jubla.

Noterbart är även att Otto Stenberg (Malmö) stod för två framspelningar och att Theo Lindstein blev poängbäst för dagen med ett mål och två assist.

Härnäst (19.00 3 augusti) väntar ett möte med Finland.