Ivar Stenberg fyramålsskytt – Sverige vann målkalas mot Kanada

Det bjöds på ett riktigt målkalas när det svenska U17-landslaget ställdes mot Kanada röd i nattens möte i World Under-17 Hockey Challenge. Frölundatalangen Ivar Stenberg blev fyramålsskytt när Sverige vann med 8–5.

Efter förlusten mot Kanada vit i helgen hittade det svenska U17-landslaget tillbaka till vinnarspåret under natten till tisdag, svensk tid. Detta då man tack vare en rivstart i första perioden kunde vinna ett målkalas mot Kanada röd med 8–5.

Frölundas forwardstalang Ivar Stenberg, som är lillebror till Frölundaforwarden Otto Stenberg, var matchens stora förgrundsfigur och stod för fyra mål i målkalaset. 16-åringen har nu producerat sju poäng (6+1) på de fyra inledande matcherna i World Under-17 Hockey Challenge.

Sverige hade en 5–1-ledning efter den första perioden och ledde med hela 8–3 i den andra perioden, innan Kanada putsade till siffrorna i slutakten med två reduceringsmål.

Milton Gästrin blev tvåmålsskytt för Sverige, medan Anton Frondell och Jakob Ihs Wozniak stod för de resterande svenska målen i matchen.

Sverige avrundar gruppspelet i kväll, då man ställs mot Tjeckien klockan 20:00, svensk tid.

Sverige – Kanada röd 8–5 (5–1, 3–2, 0–2)
Sverige: Ivar Stenberg 4, Milton Gästrin 2, Anton Frondell, Jakob Ihs Wozniak.

TV: Viggo Björck om avgörandet i TV-pucken