Efter storsegrarna – Team 17 föll mot Finland

Sveriges 08-landslag besegrade Finland med 5-1 två gånger om i Nyköping. Men i den tredje matchen blev det förlust med 7-4, trots en jätteupphämtning i tredje perioden.

Team 17 träningsspelade tre gånger om mot Finland i Nyköping. De första två matcherna blev en svensk framgång då båda matcherna slutade 5-1.

Men i den tredje och sista blev det en liten annan historia.

Finland kom ut och tryckte gasen i mattan och gick ifrån till 3-0 de första två perioderna. Dessutom fick en av Sveriges nyckelspelare i Bosse Meijer matchstraff i slutet av den första perioden för roughing.

Svenskarna hade dock inga planer på att ge sig. Trots att 4-0 kom i den första minuten av tredje perioden hittade Team 17 en väg in i matchen.

Nära jättecomeback

Marcus Nordmark och Oscar Holmertz gjorde ett varsitt mål till 4-2. Finland utökade dock igen, men Sverige gav sig inte.

Rasmus Röing och Edwin Lundqvist reducerade en varsin gång till 5-4. Sverige låg då också på för en kvittering, men närmare än så kom man aldrig. Finland satte 6-4 och sedan även 7-4 i tom kasse.

I målet var det Douglas Nilsson som fick chansen.

Sett över de tre matcherna var det Bosse Meijer och Elton Hermansson som var Sveriges främsta poänggörare med sex pinnar var.

TV: Johnny Gaudreaus mål i NHL den gångna säsongen