Tre poäng till Alvesta efter avgörande i slutperioden mot Mörrum

Alvesta vann borta mot Mörrum i hockeyettan södra med 6-2 (2-1, 0-1, 4-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Alvesta avgjorde.

Alvesta startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Otto Henell och Shane Heffernan innan Mörrum svarade och gjorde 2-1 genom Hugo Frylén. Efter 17.50 i andra perioden slog Isak Ask till, på pass av Adam Bäckstrand och kvitterade för Mörrum. Alvesta spelade bra i tredje perioden och gick från 2-2 till 2-6 genom mål av Victor Lindman, Caleb Eefting, Simon Lindwall och Shane Heffernan och avgjorde matchen. Det sista målet kom med fem sekunder kvar att spela.

Mörrum har en vinst och fyra förluster och 10–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Alvesta har två vinster och tre förluster och 14–19 i målskillnad.

Med fyra omgångar kvar är Mörrum på nionde plats i tabellen, och Alvesta är på sjunde plats.

I nästa match, onsdag 29 november 19.00, har Mörrum Halmstad borta i Halmstad Arena, medan Alvesta spelar hemma mot Vimmerby.