Forshaga starkast – efter två sena mål mot Alvesta

Matchen i Vårettan södra herr mellan hemmalaget Alvesta och gästande Forshaga var oavgjord vid full tid, efter Hugo Ek Koskelas kvittering till 4-4 för Forshaga med bara 38 sekunder kvar av spela av ordinarie matchtid. I förlängningen kom avgörandet, där bortalaget spikade segerresultatet, 5-4 (0-0, 2-3, 2-1, 1-0) genom Linus Skager.

Forshagas tränare Thomas Engman:

– Vi spelade riktigt dåligt ikväll mot Alvesta. Men det är en styrka att hitta en väg att vinna ändå. Vi lyckas jobba ikapp ett 4-2 underläge och ta matchen till overtime. Där avgör vi med ett fint mål.

Segermålet för Forshaga stod Linus Skager för efter bara 29 sekunder i förlängningen.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. I andra perioden var det Alvesta som var starkast. Laget vann perioden med 3-2.

Efter 11.26 i tredje perioden gjorde Alvesta 4-2 genom Albin Bardh och tog ett rejält grepp om matchen.

Forshaga vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 4-2 till 4-5. 4-4-målet kom med bara 22 kvar att spela. Och med 31 kvar kom också 4-5.

Linus Skager gjorde två mål för Forshaga och två assist och Tobias Björklund stod för tre poäng, varav ett mål. Albin Bardh gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Alvesta och Victor Lindman gjorde två mål och totalt tre poäng.

Alvesta ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Forshaga ligger på tredje plats.

Nästa motstånd för Alvesta är Eskilstuna Linden. Forshaga tar sig an Tyringe hemma. Båda matcherna spelas söndag 7 januari 16.00.