Förlängningsseger för Troja/Ljungby mot Borås

Matchen i hockeyettan södra mellan hemmalaget Troja/Ljungby och gästande Borås var oavgjord vid full tid, 1-1. Först i förlängningen kom avgörandet, där Troja/Ljungby spikade segerresultatet, 2-1 (1-0, 0-0, 0-1, 1-0).

Oscar Nordin gjorde det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Troja/Ljungby.

Troja/Ljungby tog ledningen efter 10.17, genom Emil Ekholm framspelad av Hampus Johannesson och Jonathan Wikström.

Andra perioden blev mållös. 3.44 in i tredje perioden nätade Borås Niko Ahoniemi på pass av Anders Eriksson och Filip Bratt och kvitterade för Borås. I förlängningen tog det 1.07 innan Troja/Ljungby avgjorde till 2-1. Stor matchhjälte blev Oscar Nordin, på pass av Dennis Fröland och Mattias Persson.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Troja/Ljungby med 13–15 och Borås med 14–14 i målskillnad. Förlusten var Borås tredje uddamålsförlust.

För Troja/Ljungby gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Borås är på sjunde plats.

I nästa omgång har Troja/Ljungby Mörrum borta i Jössarinken, söndag 29 oktober 16.00. Borås spelar hemma mot Kristianstad fredag 27 oktober 19.00.