Vinst för Djurgården – efter 50 minuters avbrott

Djugården har tagit sin första trepoängare efter säsongen. Det efter brandlarm och 50 minuters avbrott i matchen. Till slut vann man dock med 5-4 mot Västerås.

Djurgården och Västerås spelade en jämn och målrik match, där de namnkunniga spelarna klev fram. Bortalaget tog ledningen genom Dick Axelsson, som gjorde sitt andra mål på tre matcher efter comebacken.

Patrick Thoresen följde sedan upp det med att sätta 2-0 i boxplay i början av den andra perioden. Det var norrmannens första mål i Hockeyallsvenskan för den här säsongen. Västerås kom dock tillbaka.

Där det också var Konstantin Komarek som klev fram stort för Västerås. Först gjorde kaptenen 1-1 på egen hand, innan han spelade fram Carl Jakobsson till 2-2.

I den tredje perioden återtog Djurgården ledningen via Linus Klasen, som rakade in pucken i öppet mål efter en vacker passning av Fredric Weigel. Men återigen klev Konstantin Komarek fram. Bara 34 sekunder efter ledningsmålet drog stjärnan på ett mäktigt slagskott rakt upp i Hugo Hävelids kryss.

50 (!) minuters avbrott

Men Djurgården var inte klara. För strax därefter svarade stockholmarna igen. Linus Klasen hittade fram till August Berg som skickade in 4-3. Noterbart är också att målet var det tredje för kvällen med en assist på kaptenen Marcus Krüger.

Dick Axelsson utökade sedan till 5-3 och Djurgården hade full koll på matchen. Då tändes en pyroteknisk pjäs i Djurgårdens klack, och matchen avbröts. Det tog 50 minuter innan pucken släpptes igen.

Då kom också 5-4 genom Malte Sjögren.

Västerås låg sedan på för en kvittering, men den kom aldrig. Djurgården tog istället sin första trepoängare, och andra seger, för säsongen.

TV: Rasmus Dahlins snyggaste mål 2023/24