Sänkte tidigare klubben: “Målet stod kvar”

Simon Åkerström var en firad stjärna i Tingsryd. Ikväll var han tillbaka i sin gamla hemma-arena – och sänkte då laget med två mål i 3-1-segern.
– Kul, målet stod kvar, säger han till TV4.

Simon Åkerström sänkte Tingsryd. Foto: Emma Wallskog / Bildbyrån.

Efter tre år där han varit en av de viktigaste pjäserna i Tingsryd valde Simon Åkerström att flytta till AIK till den här säsongen. Ikväll mötte han sitt tidigare lag, och passade då på att göra sina två (!) första mål sedan flytten till “Gnaget”.

Först slog han till och gjorde 1-0 efter 14:33, och bara drygt två minuter senare var det Åkerström som återigen klev fram och pricksköt in 2-0.

– Kul, målet stod kvar, sade han till Tv4 efter den första perioden.
– Det är såklart kul att spräcka nollan för mig personligen, och för laget att ha ledningen.

AIK besegrade Tingsryd

De båda målen påminde dessutom en hel del om varandra.

– Det är en härlig position att vara i, att få pucken med lite tid. Det öppnar upp sig för mig, så det är bara att gå in och sikta och hänga dit den, sade han.

AIK vann med 3-1. Melker Eriksson reducerade för Taif i den andra perioden, och Oskar Magnusson gjorde det avslutande 3-1-målet.