Oskarshamn vinner toppmötet – går ikapp Björklöven

Oskarshamn fick en drömstart på toppmötet mot Björklöven och klev upp i en 3-0-ledning. Till slut skrevs slutresultatet till 5-2.

Björklöven och Oskarshamn drabbade samman under onsdagskvällen. Två av förhandsfavoriterna till att ta steget upp till SHL möttes för första gången den här säsongen, och då blev det också händelserikt.

Det var hemmalaget Oskarshamn som öppnade matchen absolut starkast och sköljde över serieledarna gång efter annan. Det gav också utdelning.

Axel Wemmenborn och Eero Savilahti gav Oskarshamn en 2-0-ledning i den första perioden och i den andra kom också 3-0 genom Hampus Karlsson. Där och då stormade hemmalaget mot tre poäng, men Björklöven med all sin offensiva stjärnglans var inte klara än.

Gustaf Possler reducerade i slutet av den andra perioden och gav gästerna lite liv.

Oskarshamn vinner toppmötet

När Fredrik Forsberg sedan satte 3-2-reduceringen bara 22 sekunder in i tredje blev det rejält spännande. Björklöven tryckte sedan på för en kvittering och satte hårt tryck mot Oskarshamn, men 3-3-målet kom aldrig.

Istället sköt Rasmus Bengtsson 4-2 till Oskarshamn lite från ingenstans. Ett som blev viktigt i Oskarshamns strävan att freda sitt egna mål.

Resultatet innebär att Björklöven har tappat sitt försprång i toppen. Oskarshamn ligger bara en poäng bakom och det skiljer nu bara sex poäng mellan ettan och sjuan i tabellen.

TV: Succékeeperns bästa räddningar mot Tampa Bay