Får matchstraff – i debuten: “Tar direkt i huvudet”

Ludwig Blomstrand gjorde debut för Nybro i kväll.
Men det blev en debut att glömma för forwarden som fick matchstraff i förlusten.

Ludwig Blomstrand fick matchstraff i sin första match för Nybro. Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån & TV4/Skärmdump

Efter att ha varit fast i Södertäljes frysbox under hela sommaren och hösten så lånades Ludwig Blomstrand ut till konkurrenten Nybro där han ska spela den här säsongen.

I kväll gjorde Blomstrand då sin första match för Nybro och debuterade i bortamatchen mot Östersund. Men det blev ingen rolig debutmatch för forwarden.

I tredje perioden så tog Blomstrands match nämligen slut. Efter att ha delat ut en huvudtackling på ÖIK:s lagkapten Karl Johansson så fick 31-åringen matchstraff och tvingades till en tidig dusch.

– Den tar ju direkt i huvudet på Johansson. Det är inte alls snyggt och inte den debut som Blomstrand hade tänkt sig efter en hockeyfattig höst, säger TV4:s expert Fredrik Söderström.

Ställningen var 1-1 i tredje perioden när Blomstrand drog på sig utvisningen. Östersund förvaltade dock inte det långa PP-spelet utan matchen gick till förlängning och sedan även straffar.

Då kunde Emil Molin avgöra med det enda straffmålet för att se till att jämtarna kunde bryta förlustsviten och ta två efterlängtade poäng. Molin hade inte gjort ett enda mål på de inledande matcherna i Östersund men gjorde nu både lagets enda mål under ordinarie tid samt blev hjälte med segermålet på straffarna.

ÖIK är då elva i tabellen med sju poäng på tio matcher medan Nybro ligger nia med nio poäng på nio matcher.

Östersund – Nybro 2–1 SO (0-0,0-1,1-0,0-0,1-0)

Östersund: Emil Molin 2.
Nybro: Maksims Semjonovs.