AIK bröt Bik Karlskogas fina vinstsvit

Bik Karlskoga har spelat bra i Hockeyallsvenskan. Inför matchen borta mot AIK hade laget tagit åtta raka segrar. På söndagen tog det stopp och matchen på Hovet slutade 3-0 (1-0, 1-0, 1-0). Det var första förlusten sedan den 27 december för Bik Karlskoga.

AIK började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.48 slog Christoffer Björk till på pass av Oskar Magnusson och Branden Troock. Efter 10.18 i andra perioden slog Zion Nybeck till, på pass av Alfred Barklund och Richard Gynge och gjorde 2-0. Till slut kom också 3-0-målet genom Eric Norin som ökade AIK:s ledning framspelad av Zion Nybeck och Richard Gynge efter 11.57 i tredje perioden. Det fastställde slutresultatet till 3-0.

Bik Karlskogas nya tabellposition är åttonde plats, medan AIK är på sjätte plats. Så sent som den 28 december låg Bik Karlskoga på tolfte plats i tabellen.

Nästa motstånd för AIK är Västervik. Bik Karlskoga tar sig an Brynäs hemma. Båda matcherna spelas onsdag 31 januari 19.00.