TV: Här avgör stjärnan – med läcker dragning: “Klassmål”

Redan i första tävlingsmatchen för säsongen prövades Skellefteå.
Till slut jublade man över en 4–3-vinst – efter ett läckert och sent avgörande från Andreas Johnson.
– Det är ett klassmål av en klasspelare, säger Viaplays kommentator, Jonatan Lindquist, i sändningen.

Skärmdump: Viaplay.

Skellefteås säsong inleddes på riktigt under fredagen när man åkte till Salzburg för att spela Champions Hockey League. Det blev ett möte präglat av utvisningar – och därmed även mål i numerärt överläge. Till slut var det de svenska mästarna och powerplay-specialisterna, Skellefteå som jublade över en 4–3-seger.

Målskyttet för detta CHL-äventyr inleddes av Zeb Forsfjäll i åttonde minuten av första perioden, men därefter fick åskådarna vänta fram till inledningen på andra innan det small till igen. Tyskarnas Peter Schneider satte 1–1 med ett hårt skott i powerplay innan Skellefteå snabbt svarade med egna powerplay-mål. Oskar Nilsson stod för det första efter att man precis blivit fem man på isen. Andreas Johnson gjorde det andra efter en läcker skottpass från 18-årige Oscar Vuollet. Salzburg ville dock inte vara sämre och reducerade när Brandsegg Nygård drog på sig en utvisning för holding. Ställningen var därmed 3–2 inför sista 20.

Stjärnan klev fram igen: “Elegant”

Lucas Thaler fick in ett tidigt 3–3 mål och det som såg ut att bli en säker Skellefteå-seger byttes mot en lite nervig avslutning. Siffrorna stod sig fram till 18:e minuten. En lös puck plockades då upp av SHL-gänget och Andreas Johnson hittades ovanför slottet. Stjärnan vickade på kroppen, tog sig runt backen och petade in avgörandet med en backhand.

– Det här är elegant när han flyttar över den till backhand och lättar in den. Det är ett klassmål av en klasspelare, säger Viaplays kommentator, Jonatan Lindquist, i sändningen.

På söndag väntar nu ett CHL-möte med Straubing Tigers för Skellefteå.