Solo-mål och ett läckert 3–2-avgörande i den tredje perioden.
En viss Jonathan Pudas hamnade minst sagt i fokus i 4–2-vinsten mot Pelicans i CHL.
– Det där är ett av de tjusigare han har stått för, säger Viaplays kommentator, Jonatan Lindquist, i sändningen.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

En offensiv tackling nere i hörnet, skottfint för att få ner backen och ett hårt skott i bortre sidan av buren. Det var med fem minuter kvar av fredagens möte med Pelicans som Jonathan Pudas bjöd på ett av CHL-spelets främsta mål hittills denna säsong. Ett mål som inte bara jublades för utifrån sättet det gjordes, utan även för att det avgjorde mötet innan 4–2 kom i tom bur.

– Vilket mål av kapten, Jonathan Pudas. Han har gjort många mål i sin karriär från sin backplats, men det där är ett av de tjusigare han har stått för. Vi ser det på glädjen. Det där är rent och skärt hockeygodis, säger Viaplays kommentator, Jonatan Lindquist, i sändningen.

Tappade 2–0-ledning i tredje

Andreas Johnson hade öppnat målskyttet tidigt i matchen efter en fin framspelning av 06:an Valter Lindberg och Skellefteå såg vid det läget ut att vara på väg mot en säker seger. Hemmalaget dominerade matchbilden och till slut utökade Jonathan Pudas efter att han burit upp pucken genom mittzon, väggspelat med Hugg och tryckt in 2–0. Därefter lugnade det hela ner sig.

Pelicans trodde på det hela efter en mållös andraperiod och skapade farliga chanser tidigt i tredje. Tim Lindfors reducerade i powerplay innan Hirvonen kvitterade i åttonde minuten. Det hela skapade press på Skellefteå som förlorade mot Straubing Tigers i sitt senaste CHL-möte. Då klev Pudas fram med sitt hockeygodis.

Dzierkals avslutade sedan matchen med 4–2 i tom bur. På söndag väntar nu ett möte med Sheffield för Skellefteå.

TV: Meredith Gaudreaus hyllning till maken