Ny förlust för Växjö – blev nollade i CHL

Växjö Lakers får en tung avslutning på seriespelet i CHL.
De förlorade med 3-0 borta mot Ilves i Finland.

Växjö förlorade stort i sista CHL:s sista seriematch. Foto: Bildbyrån

Växjö var redan klara för avancemang till CHL:s slutspel inför kvällens match medan Ilves inte tagit en enda trepoängare och inte har någon chans att klättra över slutspelsstrecket.

Lakers reste då till Tammerfors med sju J20-spelare i laget och det blev då förlust för SHL-laget med 3-0. Växjö har då förlorat tre av sina fyra senaste matcher i SHL och CHL.

Ilves kom direkt ut starkt och gjorde 1-0 bakom Emil Larmi redan efter 26 sekunder. Bara fem minuter senare kom också 2-0 för finländarna som redan då hade skaffat sig ett stort övertag gentemot Växjö.

I den andra perioden utökade sedan Ilves till 3-0 för att nästintill punktera matchen. Växjö pressade på och skapade flera lägen under resterande del av matchen. Bortalaget vann också skotten med 33-20.

Svensken med poäng för Ilves

Men smålänningarna gjorde inga mål i matchen utan Ilves tjeckiska målvakt Dominik Pavlát höll nollan för att se till att Ilves tog sin första seger efter ordinarie tid i CHL. Svenske Erik Borg stod då för en assist för Ilves medan den tidigare HV-centern Joonas Nättinen noterades för två passningspoäng.

Växjö avslutar då CHL:s seriespel med tre vinster och tre förluster men deras tio poäng räcker för avancemang till slutspelet. Efter dagens förluster riskerar de dock att få svårare motstånd i åttondelsfinalen eftersom de skulle kunna glida ner på nedre halvan av slutspelslagen – beroende på hur det går i övriga matcher.

Ilves – Växjö 3–0 (2-0,1-0,0-0)

Ilves: Ville Meskanen, Ondřej Kos, Šimon Stránský.