Vancouver

Henrik Sedins hämnd?

ANNONS

Vancouver och Pittsburgh greppade varsitt halmstrå och höll sig kvar i Stanley Cup-slutspelet. Hur länge återstår att se. Lagen har fortfarande varsin otroligt brant uppförsbacke om man ska ställa till med någon mirakelvändning, men det finns vissa saker som talar för att det faktiskt är möjligt.

I Pittsburghs fall är Ilja Bryzgalov anledningen till hopp. Flyers tilltänkta frälsarmålvakt har återgått till att vara totalmedioker efter sin fin period i slutet av grundserien. Under serien mot Penguins har det bara inte märkts lika tydligt, dels eftersom Marc-André Fleury i Pittsburghs kasse på det hela taget har varit sämre, dels för att Flyers offensiv har klickat. När Fleury inte var lika genomusel som i tidigare matcher i natt riktades mer rampljus mot Bryzgalovs tveksamma form till det att han blev utbytt och ersatt av en exakt lika skakig Sergej Bobrovskij.

I Vancouvers fall är chansen lite mindre, men ett visst hopp väcktes ändå av Daniel Sedins comeback i kombination med Cory Schneiders utmärkta målvaktsspel. Sedin såg riktigt pigg ut i återkomsten trots att han hade varit borta i närmare en månad. Det märktes tydligt att hans inträde i laget gav Canucks mer självförtroende i det offensiva spelet. Bara en sådan sak som att lagets tidigare helt impotenta powerplay lyckades göra två mål säger en del. Vad gäller Schneider var det egentligen bara en fråga om tid innan Canucks klubbledning skulle inse att han egentligen är en stabilare målvakt än Roberto Luongo. Det har han visat i de två senaste matcher, där han har begränsat Los Angeles Kings till två mål. Betydelsen av hans straffräddning på Dustin Brown i den tredje perioden går inte att underskatta. Mål där och Canucks spelare hade varit på väg mot första tee på den lokala golfbanan snarare än hem till en ny match mot Kings i Rogers Arena.

Nu lever spänningen vidare över helgen i de här två serierna. Alla neutrala åskådare som har följt den sjuka utvecklingen av matcherna mellan Penguins och Flyers har säkert ingenting emot det.

*****

Många av er minns säkert Dustin Browns tuffa – men i mitt tycke rena – tackling på Henrik Sedin i den tredje matchen mellan Kings och Canucks tidigare i veckan. I natt gav Sedin igen och det var inte helt snyggt. Brown försökte resa sig upp från isen efter att ha fått en puck i ansiktet när Sedin åkte förbi honom och träffade honom i ansiktet med armbågen.

Nu är vinklarna på repriserna så pass dåliga att jag har svårt att fastställa om det är något Sedin gör med flit, eller om det är en olyckshändelse. Med tanke på tacklingen i föregående match lutar jag dock åt att fälla i stället för att fria. Men det är svårt – inte ens Dustin Brown visste vad han skulle tro efter matchen:
”Jag visste inte ens vem det var. Jag hade just fått pucken i ansiktet så jag hade lite svårt att se. Jag visste inte om det var någon av mina egna spelare eller deras spelare, men vad det än var så träffade det mig i huvudet”, sa Brown till LA Kings Insider Rich Hammond efter matchen.

Det blir intressant att se om Brendan Shanahan tar sig en titt på den här situationen. Med tanke på allt fokus som har legat på regelöverträdelser i det här slutspelet skulle jag bli förvånad om han inte gjorde det.

Browns tackling på Sedin:

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch