Norge närmar sig OS-plats – efter hattrick av Patrick Thoresen

Norge stormar just nu mot en plats i OS 2026.
Detta framförallt tack vare en viss Patrick Thoresen.

Gammal är äldst. Samtidigt som den nya debuten i Djurgården kommer närmare, visar Patrick Thoresen minst sagt upp fin form. Under fredagen klev nämligen Norge ut på isen i Aalborg för att möta Storbritannien i det sista stadiet av OS-kvalet – och bjöd på en rejäl show.

Dryga sju minuter in i mötet slog 40-åringen till. Patrick Thoresen hade gjort sitt andra mål i gruppspelet med Japan, Storbritannien och Danmark som motstånd, men han nöjde sig inte där. Två minuter senare kom hans andra för dagen, detta i powerplay, innan han 35 sekunder in i den andra perioden fullbordade sitt hattrick.

Norge utökade till 5–0 innan britterna svarade. slutresultatet blev 6–2.

Nordisk möte kan avgöra

Max Krogdahl (Oskarshamn) och Stian Solberg (Färjestad) noterades för varsin assist under mötet, båda till just Thoresen. Björklövens Mattias Nörstebö hade hittat veteranan till det första. Det var hans första av två assist i matchen.

Segern innebär att Norge hittills har tagit full pott i OS-kvalgruppen. Detta då man tidigare besegrat Japan med 4–2. Under morgondagen väntar ett troligtvis avgörande möte mot Danmark om förstaplatsen och därmed även OS-platsen.

Senast Norge spelade OS var 2018 i Pyeongchang. Då tog man sig hela vägen till en kvartsfinal.