TV: Rasmus Dahlin om lagets kräftgång och sitt eget jättekontrakt

Rasmus Dahlin skrev i somras på ett nytt superkontrakt, som gör honom till en av NHL:s bäst betalda spelare från och med nästa sommar. Nu berättar han om tankegångarna bakom det nya avtalet.
– Det var väldigt mycket tankar som gick under sommaren. Om man skulle skriva kort eller långt, och hur man skulle sätta upp det, säger han.

I början av oktober stod det  klart att Rasmus Dahlin skrivit på för åtta nya år i Buffalo Sabres. Kontraktet börjar gälla i sommar, och ger honom totalt 88 miljoner dollar. Det ger alltså en lönetaksträff på elva miljoner dollar, vilket i sin tur gör att Auston Matthews, Nathan MacKinnon, Connor McDavid, Artemij Panarin, Erik Karlsson och David Pastrnak är de enda i ligan som tjänar mer per säsong från och med 2024.

För hockeysverige.se berättar han om tankarna bakom beslutet – och hur framtidsutikterna för Buffalo Sabres ser ut under den kommande åttaårsperioden.

– Vi har investerat i många unga spelare som inte har jättemånga år i ligan. Vi har ett extremt ungt lag och lär oss saker hela tiden, och det kommer bli superbra inom något år, berättar Buffalos superstjärna.

Se ett längre utdrag från intervjun med Rasmus Dahlin, i videospelaren ovan.



 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: