Jaxon Jacobsons succédebut: “Blev ganska uppspelt”

Blott 14 år gammal blev Jaxon Jacobson i natt den yngste debutanten i WHL-klubben Brandon Wheat Kings historia. Det firade han med att bli tvåmålsskytt i matchen mot Moose Jaw Warriors.

Jaxon Jacobson kan vara ett namn som är värt att lägga på minnet.

Forwarden är blott 14 år gammal, men har redan börjat göra avtryck på den högsta juniornivån i Kanada. I natt blev Jacobson den yngste debutanten i WHL-klubben Brandon Wheat Kings historia, då han tog plats i lagets tredjekedja i mötet med Moose Jaw Warriors.

Jacobson tackade för förtroendet genom att bli tvåmålsskytt i matchen som Brandon till slut lyckades vinna med 5–4 efter straffar.

Kan inte draftas förrän 2027

Tidigt i den tredje perioden öppnade 14-åringen sitt målkonto efter att han plockat upp en felpassning i anfallszonen och sedermera prickat in 2–2-målet i matchen.

– Jag såg att de missade ett pass i sitt uppspel och jag försökte utnyttja det. Vi passade lite för mycket i kväll, så jag åkte bara in och sköt. Sen gick den in. Jag blev ganska uppspelt, säger han till Brandons hemsida.

Jaxon Jacobson slog till på nytt i den tredje perioden, då han drygt sju minuter från slutet kvitterade matchen till 4–4 med ett direktskott.

14-åringen spelar till vardags i Brandon Wheat Kings U18 AAA-lag, där han öst in 31 poäng på elva matcher hittills den här säsongen. Forwarden draftades som femte spelare totalt i WHL-draften i somras och kan inte gå i NHL-draften förrän 2027, då han är född sent 2008.

Se 14-årige Jaxon Jacobsons första WHL-mål i videospelaren ovan.