Jet Greaves säkrar första NHL-segern: “Förtjänar att stanna”

Första matchen för säsongen och andra starten i NHL-karriären. Då blev Jet Greaves en vinnare efter att ha räddat 41 skott i Columbus 5–2-seger över St. Louis.
– Han förtjänar att stanna här just nu, säger tränaren Pascal Vincent till The Athletic.

Jet Greaves kallades upp till NHL av Columbus Blue Jackets tidigare i veckan efter att Elvis Merzlikins insjuknat. I natt fick den 22-årige burväktaren göra sin första match för säsongen mellan Columbus stolpar – och tog chansen.

Greaves räddade 41 skott när Columbus tog en 5–2-seger hemma över St. Louis.

– Killarna gjorde ett bra jobb framför mig. Det var 60 riktigt bra minuter, speciellt med tanke på att det var vår andra match i en back-to-back. Alla killar köpte in sig på det hårda jobbet, säger Greaves till The Athletic.

Draftades aldrig

Jet Greaves förblev odraftad under sin tid i juniorligan OHL, men skrev på ett entry level-kontrakt med Columbus inför säsongen 2021/22. Förra säsongen gjorde han en match (2–4-förlust) mot Toronto och nattens seger var således hans första seger i NHL.

– Det var hans andra match i NHL och han ställdes på en del prov. Han var en av våra bästa målvakter på träningslägret. Han förtjänar att stanna här just nu. Han är en sådan bra kille, som jobbar så hårt och är en sådan bra person. Man mår bättre av att vara runt honom. Alla gläds med honom, säger tränaren Pascal Vincent.

Columbus Blue Jackets – St. Louis Blues 5–2 (2–1, 0–0, 3–1)
Columbus: Jegor Tjinachov 2 (5), Kirill Martjenko (9), Adam Fantilli (8), Alexandre Texier (5).
St. Louis: Robert Thomas 2 (10).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: