Straffseger för Philadelphia borta mot Pittsburgh

Philadelphia vann en riktigt jämn match mot Pittsburgh i NHL. Avgörandet kom först i straffläggningen där Philadelphia var starkare och vann med 4-3 (0-0, 1-1, 2-2, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Sean Couturier för.

Den första perioden slutade mållös. Pittsburgh Penguins gjorde 1-0 genom Kris Letang efter 14.30 i andra perioden.

Philadelphia Flyers kvitterade till 1-1 genom Owen Tippett med 3.9 kvar att spela av perioden. 1.50 in i tredje perioden slog Jake Guentzel till och gav laget ledningen för Pittsburgh.

7.01 in i perioden nätade Philadelphias Scott Laughton på pass av Nick Seeler och kvitterade för Philadelphia.

Efter 13.54 slog Tyson Foerster till framspelad av Cam York och Sean Couturier och gav Philadelphia ledningen.

Pittsburgh kvitterade till 3-3 med 17 sekunder kvar att spela återigen genom Jake Guentzel assisterad av Bryan Rust och Evgeni Malkin.

I straffläggningen var det Philadelphia som avgjorde till 3-4. Den avgörande straffen stod Sean Couturier för.

Båda lagen har nu två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, Pittsburgh med 14–14 och Philadelphia med 10–14 i målskillnad. Det här var Pittsburghs femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Philadelphias tredje uddamålsseger.

För tabellens utseende betyder det här att Pittsburgh ligger på sjätte plats medan Philadelphia har tredjeplatsen.

Tisdag 5 december 01.00 möts lagen igen, med Philadelphia som hemmalag.