Stark seger för Växjö i toppmatchen mot HV 71

Det var två topplag som möttes i J20 Nationell södra herr på onsdagen. Och det slutade med seger för bortalaget Växjö, som besegrade HV 71 med 4-3 (2-2, 0-0, 1-1, 1-0) efter förlängning.

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. HV 71 är i fortsatt serieledning, och Växjö på tredje plats.

Segermålet för Växjö stod Joel Svensson för efter bara 46 sekunder i förlängningen.

Därmed har Växjö vunnit sex matcher i rad i J20 Nationell södra herr.

HV 71 startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 2.15 slog Noah Idebäck till på pass av Viggo Gustafsson och Eric Nordmark.

Laget gjorde också 2-0 efter 6.44, när Noel Skarby fick träff assisterad av Karl Annborn och Edvin Nilsson.

Efter 10.40 i första perioden nätade Rasmus Brattborn, framspelad av Elis Rix och Leo Sahlin Wallenius och reducerade åt Växjö.

Växjö kvitterade till 2-2 efter 13.15, när Joel Svensson hittade rätt framspelad av Alfons Freij och Axel Eriksson.

Andra perioden blev mållös. 2.21 in i tredje perioden slog Herman Träff till på pass av Noel Skarby och Oscar Davidsson och gav laget ledningen för HV 71.

2.51 in i perioden nätade Växjös Joel Svensson återigen framspelad av Ville Svensson och Leo Sahlin Wallenius och kvitterade för Växjö.

Växjö avgjorde matchen med -1.14 kvar att spela ännu en gång genom Joel Svensson framspelad av Ville Svensson. Därmed hade Växjö vänt matchen.

Joel Svensson gjorde tre mål för Växjö.

HV 71 har två vinster och tre förluster och 12–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Det här var HV 71:s fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Växjös tolfte uddamålsseger.

Lördag 2 december 13.00 möts lagen igen, med HV 71 som hemmalag.