Luleå vann toppmötet mot Skellefteå med 4-0

Luleå tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Skellefteå i J18 Region norr herr på onsdagen med 4-0 (1-0, 2-0, 1-0). En viktig seger i toppen av tabellen.

Skellefteås tränare Johan Karlsson:

– Luleå hetare från start, de fick utdelning och vi var lite runda, rättvis Luleseger. Vår målvakt Casper Ruud var mycket bra.

Därmed har Luleå vunnit 17 matcher i rad i J18 Region norr herr.

Luleå tog ledningen efter tolv minuters spel, genom Melvin Wande på pass av Linus Funck och Casper Juustovaara Karlsson. Luleå startade andra perioden bäst och gick från 1-0 till 3-0 genom mål av Filip Holst-Persson och William Morin. Luleå gjorde också 4-0 genom Måns Josbrant efter 8.40 i tredje perioden. 4-0-målet blev matchens sista.

Luleå stannar därmed i serieledning, och Skellefteå på tredje plats, i tabellen.

I nästa match, lördag 2 december 15.30, har Luleå Timrå borta i Lill-Strimma-hallen, medan Skellefteå spelar hemma mot Vännäs.