Leo Carlsson skrev historia – sköt hattrick i natt

Han har ännu inte fyllt 19 år. Men i natt sköt Leo Carlsson karriärens första hattrick i NHL, när Anaheim fäll med 6-3 mot Philadelphia.
– Jag kommer nog vara gladare imorgon, säger han.

Se matchens mål i videospelaren ovan.

Leo Carlsson spelade i natt sin nionde match i NHL, och spelar han en match till aktiveras formellt det första året på hans NHL-kontrakt. Nu skulle Anaheim i teorin kunna skicka hem honom till Örebro utan att de nio matcher han spelat bränner det första året på svenskens rookiekontrakt.

Men man får säga att det får ses som ett långskott om Ducks väljer att släppa ifrån sig Carlsson den här säsongen.

I natt skrev Leo Carlsson nämligen historia. Han gjorde alla (!) Anaheims mål i 6-3-förlusten mot Philadelphia - och blev då den yngste Anaheim-spelaren och den yngste svensken att göra hattrick i NHL. Carlsson fyller inte 19 år förrän på annandag jul.

Carlsson reducerade till 1-3  i den andra perioden och satte sedan såväl 2-4 som 3-5 bakom landsmannen Samuel Ersson i den tredje perioden.

– Jag kommer nog vara gladare över det imorgon. Det var en tuff förlust, sade han efter matchen.

Ersson imponerade

Andravalet i sommarens draft står nu noterad för 6+1 på sina nio matcher i NHL.

Men det var alltså Philadelphia som tog hem nattens match. Där var Owen Tippett den stora hjälten, med två mål. Sen Couturier, Cam Atkinson, Louie Belpedio och Travis Sanheim gjorde de övriga målen. Samuel Ersson gjorde 35 räddningar och snuvade Carlsson på titeln som matchens första stjärna.