2-1 mot Philadelphia innebär första segern för San Jose

San Jose har till slut spräckt sin nolla i segerkolumnen i NHL, efter tolv spelade matcher. Säsongens första seger kom på hemmaplan mot Philadelphia, en match som San Jose vann med 2-1 (1-0, 1-1, 0-0).

San Jose började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 1.42 slog Anthony Duclair till framspelad av Kevin Labanc och Mikael Granlund. San Jose gjorde 2-0 genom William Eklund efter 16.25 i andra perioden och tog ett rejält grepp om matchen.

Joel Farabee reducerade förvisso, men närmare än 2-1 kom inte Philadelphia. I tredje perioden höll San Jose i sin 2-1-ledning och vann.

Båda lagen har nu en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, San Jose med 6–27 och Philadelphia med 10–16 i målskillnad. Förlusten var Philadelphias fjärde uddamålsförlust.

Det här betyder att San Jose ligger kvar på åttonde och sista plats i tabellen, och Philadelphia på femte plats.

Nästa motstånd för San Jose är Edmonton. Lagen möts fredag 10 november 04.30 i SAP Center at San Jose. Philadelphia tar sig an Anaheim Ducks borta lördag 11 november 04.00.