Troja/Ljungby J20 vinnare mot Tingsryd – kvitterade och avgjorde sent

Matchen mellan hemmalaget Troja/Ljungby och gästande Tingsryd i J20 Region syd herr var lika efter full tid, efter en sen kvittering av Troja/Ljungbys Jörgen Börresen Presterudstuen. I förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 3-2 (0-0, 0-2, 2-0, 1-0) genom Viktor Olihn efter 4.21 och fullborda vändningen.

– Väldigt starkt att vända och vinna. Grabbarna visar fin moral, kommenterade Troja/Ljungbys tränare Robert Sundin.

Viktor Olihn blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 4.21 in i förlängningen.

Första perioden blev mållös. I andra perioden var Tingsryd starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Viktor Råström och Alvin Brockmark. 14.42 in i tredje perioden slog Pelle Halvordsson till framspelad av Joel Lundgren och Lukas Fernqvist och reducerade för Troja/Ljungby.

Laget kvitterade till 2-2 med 42 sekunder kvar att spela genom Jörgen Börresen Presterudstuen på pass av Viktor Olihn och Arvid Fagerberg.

Viktor Olihn matchvinnare

I förlängningen tog det 4.21 innan Troja/Ljungby också avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Viktor Olihn, på pass av Arvid Fagerberg.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Troja/Ljungby med 14–17 och Tingsryd med 23–15 i målskillnad. Det här var Troja/Ljungbys tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Tingsryds andra uddamålsförlust.

Tingsryds nya tabellposition är femte plats, medan Troja/Ljungby är på sjätte plats.

Tisdag 31 oktober möter Troja/Ljungby Helsingborg hemma 19.00 och Tingsryd möter Halmstad HF borta 19.20.