Förlänger sviten – tangerar klubbrekordet

Minnesota Wild har fått en av sina bästa starter någonsin på en NHL-säsong.
Joel Eriksson Ek gjorde i natt ett av målen när laget besegrade Tampa Bay Lightning med 4-2 – och förlänger sin poängsvit till sju matcher.

Joel Eriksson Ek blev målskytt på nytt för Minnesota Wild. Foto: Sergei Belski-USA TODAY Sports

Minnesota Wild har fått en historisk start på NHL-säsongen.

I natt tog laget ännu en skalp då de besegrade Tampa Bay Lightning borta med 4-2. Wild har nu tagit fyra raka vinster samt har tagit poäng i alla sju matcher den här säsongen.

Minnesota tangerar därmed sitt klubbrekord för en poängsvit i starten av en NHL-säsong. Poäng i sju raka matcher är nämligen deras bästa start sedan säsongen 2008/09 – då de också tog poäng i alla sina sju första matcher.

– Vi kanske är med sammansvetsade, i alla zoner. Alla vet vad de ska göra och var de behöver vara så när vi har pucken så behöver vi inte titta upp lika mycket. Vi vet redan var lagkamraterna kommer vara och det gör att vi kan vara lite snabbare, båda när det kommer till att ta sig ur egen zon samt att skapa i offensiv zon, säger målvakten Marc-André Fleury.

Joel Eriksson Ek målskytt i vinsten

Återigen så levererade lagets svenskar.

Joel Eriksson Ek har varvat upp efter skadefrånvaron tidigt in på säsongen och blev nu målskytt för andra matchen i rad. Den svenske toppcentern fick stå helt fri framför målet och kunde då bara knacka in pucken bakom stjärnmålvakten Andrej Vasilevskij efter passning från Zach Bogosian.

Värmlänningen har nu inlett säsongen med 3+1 på fem matcher för Minnesota.

Jonas Brodin stod också för en assist i vinsten.

Tampa Bay Lightning – Minnesota Wild 2–4 (0-1,2-1,0-2)

Tampa Bay: Brandon Hagel (6), Nikita Kucherov (8).
Minnesota: Kirill Kaprizov 2 (4), Joel Eriksson Ek (3), Matt Boldy (4).

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: