Hyllas efter nya succén: “Väldigt bra förstärkning”

Philip Brobergs succéstart i St. Louis Blues fortsätter.
I natt blev Broberg målskytt i 5-1-vinsten mot Toronto Maple Leafs – och han har nu gjort sju poäng på sina åtta första matcher i Blues.

Philip Broberg fortsätter imponera i St. Louis Blues. Foto: Bildbyrån/USA TODAY Sports

Philip Broberg har fått en riktigt trevlig start på säsongen i St. Louis Blues.

23-åringen fortsätter leverera efter flytten från Edmonton Oilers och i natt satte 23-åringen sitt andra mål för Blues.

Broberg gav bortalaget ledningen mot Toronto Maple Leafs efter att ha slagit till med ett slagskott från blålinjen som letade sig hela vägen in bakom Joseph Woll i Toronto-målet.

Svensken värvades till St. Louis tillsammans med Dylan Holloway efter två offer sheets. Holloway har då också blivit ett tillskott för Blues och i natt gjorde forwarden två mål. Det slutade till sist med en 5-1-vinst för St. Louis i Toronto. Efteråt hyllades både Broberg och Holloway av målvakten Jordan Binnington.

– De har varit väldigt bra förstärkningar. De här killarna har lagt in ett bra jobb och jag tror att det sprider sig till resten av laget också, bara sättet som de jobbar för att bli bättre samt hur de förbereder sig. Det är bra att se saker och ting falla på plats med resten av gruppen på isen också, säger Binnington, som själv räddade 40 skott i segern.

Philip Broberg är med i toppen av backarnas poängliga

Philip Broberg har nu gjort sju poäng, 2+5, på de åtta första matcherna den här säsongen. Han är då med i toppen av backarnas poängliga då endast fem spelare har gjort fler poäng än Örebrosonen.

– Philip har varit outstanding och var det ikväll igen. Han fortsätter bygga sitt spel, blir bättre och bättre och svarar helt enkelt för extremt fina insatser, sade coachen Drew Bannister efter matchen mot Carolina Hurricanes natten till måndag.

Torontos enda mål i matchen gjordes av Oliver Ekman Larsson, och det var hans första mål sedan flytten till Leafs.

Toronto Maple Leafs – St. Louis Blues 1–5 (0-2,1-1,0-2)

Toronto: Oliver Ekman Larsson (1).
St. Louis: Dylan Holloway 2 (3), Philip Broberg (2), Alexandre Texier (1), Jake Neighbours (3).

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: