15 SHL-spelare som fortfarande inte gjort mål

Mer än en femtedel av SHL-säsongen har spelats – men det finns fortfarande flera tongivande spelare som inte lyckats göra mål än.
Här är 15 “nollor” under säsongsupptakten.

Oskar Stål Lyrenäs, Axel Rindell och Dennis Rasmussen är fortsatt mållösa. Foto: Bildbyrån/Montage

Dennis Rasmussen, Växjö

Växjös stora stjärnvärvning inför säsongen har varit delaktig i spelet och skapat flera chanser då han har ett högt xG. Men Ramussen har ännu inte lyckats få in pucken trots alla sina lägen.

Har skjutit 16 skott och skulle nog behöva få in sitt första mål snart för att kunna få det att släppa.

Oskar Stål Lyrenäs, HV71

Målskyttet har varit Oskar Stål Lyrenäs främsta styrka under sin karriär och under de två senaste säsongerna har han varit över tvåsiffrigt i mål. 2022/23 sköt han 15 mål för Rögle vilket var näst bäst i laget. I fjol i HV71 gick det inte lika bra med elva mål men han var ändå topp fem i interna skytteligan.

Hittills står han dock kvar på noll efter sju matcher. Stål Lyrenäs sköt då elva skott på sina fyra första matcher – men i de tre senaste matcherna så har han inte mäktat med ett enda skott på mål.

Matt Caito, Leksand

Under sina år i Leksand har Matt Caito aldrig varit en back som öst in mål då hans bästa är fem fullträffar. Därför kan det tyckas vara lika hårt att lyfta fram honom på detta sättet. Men Caito är faktiskt den SHL-spelare som har skjutit flest skott utan att göra mål.

Amerikanen har skjutit hela 27 skott mot målet utan att få in pucken på de elva inledande matcherna.

Matt Caito har skjutit flest skott utan att näta den här säsongen. Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Johannes Kinnvall, Brynäs

Det är klart att Johannes Kinnvall har fått en annorlunda roll i Brynäs efter att ha haft det lite tyngre de senaste åren. Men en gång i tiden var han en av SHL:s mer målfarliga backar. Han har gjort tolv och elva mål som bäst i Timrå och HV71 men även säsongen då Brynäs åkte ut ur SHL så bidrog han med åtta mål framåt.

Kinnvall är dock nu inte samma offensiva hot då det blev sex mål i HockeyAllsvenskan i fjol och i år är han fortsatt mållös trots 16 skott på de elva inledande matcherna.

Glenn Gustafsson, Örebro

Örebrokaptenen har inte heller fått någon målstark start på säsongen. I fjol gjorde han tio mål och han har tidigare visat fina spetskunskaper då han sköt 16 mål för Växjö 2021/22. Men Gustafsson har inte en lika offensiv roll i Örebro och då har offensiven också fått sig en smäll.

Han har skjutit elva skott på elva matcher men står kvar på noll mål med blott 0+2 som facit.

Markus Ljungh, Linköping

Rent poängmässigt så har Markus Ljungh inlett fint med åtta poäng på elva matcher – men han har då bara assistpoäng. Centern, som sköt 14 mål i fjol, har då fortfarande inte hittat nätet den här säsongen.

Han har skjutit 16 skott på mål utan att näta. Ljungh är då den bäste målskytten från i fjol som fortfarande inte spräckt nollan den här säsongen.

Markus Ljungh är den bäste målskytten från i fjol som fortfarande inte stått för någon fullträff i år. Foto: Magnus Andersson/Bildbyrån

Henrik Haapala, Malmö

Malmös toppvärvning är framför allt känd som en playmaker så det kanske inte är konstigt att han inte har öst in mål. Men efter tio matcher står han på 0+5 och det mest anmärkningsvärda är att han bara har skjutit fyra skott på mål hittills.

Även om Haapala är en spelare som kommer att söka passningar nio gånger av tio så behöver han nog bli lite mer skottbenägen också.

Sam Vigneault, MoDo

Nu är Sam Vigneault visserligen skadad men innan skadan så spelade centern nio matcher utan att noteras för något mål. Visserligen så är kanske Vigneault ingen målkung för MoDo men nog bör han kunna bidra lite mer offensivt.

I fjol gjorde han sju mål och han visade också en bra näsa för målet i HockeyAllsvenskan. Men hittills har det bara blivit åtta skott på mål på nio matcher för Vigneault.

Joel Persson, Växjö

Joel Persson har varit en väldigt jämn målskytt under sina år i Växjö. Han har nämligen legat mellan sex och åtta fullträffar under alla sina sex säsonger i Lakers. Men hittills har Växjökaptenen inte hittat nätet än.

Som back finns inte pressen på Persson att leverera lika mycket framåt men han har ändå skjutit hela 25 skott på mål utan att få in pucken.

Joel Persson har skjutit och skjutit men utan att få utdelning. Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Oliver Eklind, Rögle

Under åren i Örebro var Eklind en habil producerande spelare längre ner i kedjorna. Han gjorde åtta och nio mål under 2021/22 och 2022/23 men i fjol försämrades han till fyra mål. I Rögle har han då inte riktigt kommit igång än heller.

Forwarden står på 0+1 efter elva matcher och har inte lyckats spräcka nollan trots tolv skott på mål.

Jesper Sellgren, Luleå

Luleås toppback har tidigare visat sin förmåga att kunna sätta pucken i nät då han har gjort åtta mål vid två tillfällen i sin SHL-karriär. Men hittills har Sellgren inte lyckats lika bra.

Trots att han får spela väldigt mycket och har skjutit 13 skott så har pucken inte letat sig in för Sellgren än.

Axel Rindell, Leksand

Det har varit en speciell start på säsongen för Leksands spetsvärvning på backsidan då han stundtals har varit petad under inledningen. Det har då medfört sig att Rindell inte fått samma utväxling i det offensiva spelet.

Han står då kvar på noll mål efter att ha smällt in tio fullträffar i Timrå förra säsongen. Här finns det helt klart förbättringspotential.

Teemu Kivihalme, Malmö

I fjol kom Teemu Kivihalme in och visade att han verkligen kan göra skillnad för Malmö. Det blev då sex mål på 29 matcher, ett snitt per match som hade gett tio mål över en hel säsong. Men efter att Malmö värvat Robin Salo och Lassi Thomson så har Kivihalme inte fått samma utdelning i offensiven.

Efter elva matcher står han på 0+2 och väntar fortsatt på första målet trots att han har skjutit hela 25 skott på mål.

Teemu Kivihalme har inte fått samma utdelning som förra säsongen. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Sebastian Strandberg, Växjö

Är kanske inte den mest profilerade målskytten i SHL men Sebastian Strandberg har ändå visat sig ha spetsegenskaper tidigiare i sin karriär. I fjol blev det tio mål i Linköping men sedan flytten till Växjö har centern kammat noll.

Strandberg har då varken lyckats göra mål i SHL eller CHL hittills den här säsongen.

Greg Scott, Brynäs

När Brynäs åkte ut ur SHL 2023 så var Greg Scott lagets bästa målskytt med 14 mål i grundserien och ytterligare tre fullträffar i kvalspelet. Han var sedan inte lika produktiv i HockeyAllsvenskan men gjorde ändå sex mål på 13 matcher i slutspelet när Brynäs gick upp till SHL.

Den här säsongen har den tidigare skyttekungen dock fått en annan roll i Brynäslaget och målen har då uteblivit. Scott har då inte heller haft lika mycket utrymme i det offensiva spelet med blott tio skott på elva matcher.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: