Backlöftets glädje – första i SHL: “Väntat ett tag”

Löftena fortsätter att visa vägen i HV71.
I lördagsmötet med Timrå slog Wilhelm Hallquisth till med sitt första i SHL.

– Det känns som att alla andra i juniorlaget har gjort mål förutom jag, säger han till TV4 i 2–3-förlusten.

Wilhelm Hallquisth gör sitt första mål i SHL. Foto: Bildbyrån & TV4.

Jamiro Reber, Hugo Pettersson, Herman Träff och nu Wilhelm Hallquisth.

Det var med knappt sex minuter spelade när HV71 tog emot Timrå under lördagens omgång som ännu ett av klubbens löften jubla över sitt första mål i SHL.

Den 19-årige juniorlandsbacken, Wilhelm Hallquisth, fick pucken till sig i ett farligt läge och skickade in ett skott i bortre krysset.

– Det var skönt. Jag har väntat ett tag i alla fall. Det känns som att alla andra i juniorlaget har gjort mål förutom jag. Jag har haft några bra chanser som jag har bränt, säger han till TV4 och fortsätter:
– Jag fick en bra pass av Tikka och får mycket tid och is. Jag tror backen skymde lite turligt. Väldigt skönt.

“Jag har tagit för mig mer”

Wilhelm Hallquisth är född i Stockholm, men har sedan 2021 fått sin utbildning i HV71. Förra säsongen blev det 17 framträdanden i SHL, men noll poäng. Inför dagens möte med Timrå hade han kunnat bidra med en assist över de sju första matcherna.

– Desto mer matcher man gör desto mer kan man ta för sig. Man får lite mer erfarenhet match för match och sen får jag väldigt mycket hjälp av Engsund och lagkamraterna. Det känns bra. Jag har tagit för mig mer tror jag, blivit lite lugnare med pucken och då blir det lite lättare att hitta spel, säger han till TV4.

Innan första pausen kvitterades Anton Wedin för Timrå. Det blev hans första av två i matchen som slutade med en 3–2-seger för gästerna. Sebastian Hartmann (Timrå) och Olle Alsing (HV71) blev de andra målskyttarna.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: