Troja-Ljungby och Halmstad bjöd upp till en riktigt bra hockeymatch. Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån

MJÖRNBERG: Tack Troja! – Tack Halmstad!

Serien må vara avgjord och spänningen obefintlig, men när Halmstad bortabesegrade Troja-Ljungby med 3-1 under fredagskvällen bjöd de båda gängen på säsongens kanske bästa match i Hockeyettan. Det är bara att lyfta på hatten och tacka för underhållningen.

Med 1895 personer på läktarna och två klackar som bjöd på en inramning som gick rakt igenom tv-rutan bjöd Troja-Ljungby och Halmstad Hammers på en riktig holmgång igår kväll.

Det var en sådan där match som man får se till att glädjas över den här avslagna Hockeyettan-hösten. En tillställning som hade precis allt det där en riktigt bra hockeymatch ska erbjuda.

Söderserien är tyvärr extremt skiktad den här hösten. Ungefär en tredjedel av serien är spelad och det är redan avgjort. Inte ens någon med väldigt livlig fantasi kan inbilla sig att det kommer bli någon tillstymmelse till spänning. Förhandsprofetiorna att fyra lag skulle vara alldeles för starka för de övriga fyra har visat sig vara helt och hållet korrekta.

Obesegrade Karlskrona, Halmstad och Troja-Ljungby har seglat ifrån. Västervik som haft det lite tufft och förlorat hälften av sina matcher har trots detta ändå lyckats skapa sig ett fyra poäng stort glapp till Mörrum under strecket och tabellens målskillnad visar om inte annat hur extremt skiktat det är i södern.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: