Frågetecken kring Ullmark – vid sidan igen

Anton Forsberg får förtroendet i Ottawa Senators kasse.
Linus Ullmark är fortsatt borta med en skada.

Linus Ullmark. Foto: Bildbyrån/Marc Desrosiers.

Linus Ullmark hann endast med två matcher efter flytten till Ottawa Senators innan han hamnade på skadelistan. En sträckning höll stjärnmålvakten borta i måndagens möte med Los Angeles King och in kom istället Anton Forsberg. Det slutade med en 8–7-seger, men ett tidigt byte för Forsberg efter en pååkning.

Nu kommer besked om de båda svenska Senators-målvakterna.

Även om Ottawas tränare, Travis Green, i söndags sade att Ullmark vara nära spel rapporterar nu TSN att svensken inte byter om till mötet med New Jersey Devils, natten till fredag. Detta trots att han var med på is under 40 minuter på torsdags-morgonen.

Green har inte kunnat sätta någon exakt prognos för den tidigare Boston-målvakten.

– Linus var stel. Det känns inte rätt att spela honom. Vi vill att våra läkare undersöker honom mer och tar det säkra före det osäkra, sade Green enligt Ottawa Sun i söndags.

Forsberg får chans till revansch

Så vem är det då som kommer att stå?

Mads Sogaard kommer återigen att agera backup från start och mellan stolparna tar Anton Forsberg plats. Detta enligt TSN.

31-årige Forsberg stod 30 matcher för Senators förra säsongen, men fick en tuff säsongsdebut mot LA Kings. Innan pååkningen och den befarade skadan släppte han tre av nio möjliga puckar bakom sig. Han slutade därmed med en räddningsprocent på 66,7. Men redan mot Devils kommer nu alltså en chans till revansch.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: