BOMBEN: Abbott lämnar HV71 – för NHL

Chris Abbott kommer att lämna HV71 efter säsongen.
Klubben bekräftar att han i stället får en roll i NHL-klubben Carolina Hurricanes från och med 2025.
– Det är naturligtvis tråkigt för oss, men gläds samtidigt med Chris över att ha fått denna möjlighet, säger HV:s ordförande Anna-Lena Isaksson.

Chris Abbott kommer bara göra en säsong i HV71. Foto: Sara Damne/Bildbyrån

Inför säsongen tog Chris Abbott över som ny general manager för HV71 och skrev då ett kontrakt som sträcker sig för de tre kommande åren.

Men Abbott kommer endast att göra en säsong i HV71. Klubben bekräftar nämligen på sin hemsida att general managern lämnar klubben till våren då han i stället har skrivit på för NHL-klubben Carolina Hurricanes där han kommer att bli en del av klubbens ledning.

– Jag känner otroligt mycket för HV71 och därför har det varit ett svårt beslut för mig. Samtidigt är det en stor chans att få en ledande roll i en NHL-klubb och den chansen ville jag inte missa. Jag kommer lägga all min energi de här sista månaderna på att HV71 ska vara på en bättre plats än när jag kom hit, säger Chris Abbott på HV:s hemsida.

HV71 tvingas leta efter ersättare

Chris Abbott kommer alltså att jobba i Carolina Hurricanes från och med 2025 och återförenas då med sin tvillingbror Cam Abbott som är huvudtränare för Carolinas AHL-lag Chicago Wolves.

HV71 kommer nu att tvingas inleda arbetet för att hitta en ny sportchef/general manager som ska ersätta Abbott.

– Även om det är tråkigt för HV71 att Chris lämnar, så förstår vi vilken möjlighet det är att få en stor roll i en NHL-klubb och vi gläds med honom över det. Samtidigt är jag trygg med att Chris är kvar i klubben till våren och jag vet att han kommer göra sitt yttersta varje dag för HV71 fram till dess han lämnar, säger Anna-Lena Isaksson, ordförande i HV71, och fortsätter:
– Nu börjar vi ett noggrant arbete på att hitta en ersättare och förhoppningen är att ha klart med en ersättare innan Chris slutar.

Chris Abbott har tidigare varit general manager för Rögle under sju säsonger men fick sparken förra året. Han tog sedan över från Kent “Nubben” Norberg i HV71 inför årets säsong men kommer nu alltså att fortsätta sin karriär i Nordamerika från och med nästa år.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: