Svaret efter slagsmålet: “Lika bra att han får lära sig”

Anders Grönlund var tillbaka i Sverige – och hamnade då i slagsmål med Axel Sandin Pellikka.
Nu svarar den förre Frölundabacken efter att ha kastat handskarna mot talangen.
– Det var väl lika bra att han får lära sig av någon som inte slår så hårt, säger Grönlund till Piteå-Tidningen.

Anders Grönlund kastade handskarna mot Axel Sandin Pellikka. Foto: Axel Boberg/Bildbyrån & Viaplay/Skärmdump

Det hettade till i gårdagens CHL-möte mellan Skellefteå och Fischtown Pinguins.

Efter en situation bakom Skellefteås mål så rök Axel Sandin Pellikka ihop med tyskarnas svenske back Anders Grönlund, som tidigare gjort fem säsonger i Frölunda. Duon började bråka vilket sedan ledde till att Grönlund kastade handskarna och delade ut knytnävsslag i ansiktet på 19-åringen.

Grönlund svarar nu och säger att det var Sandin Pellikka som “började veva först”. Grönlund har nyligen brutit näsan i en match i tyska ligan och spelade med ett heltäckande visir, något som fick backen att reagera när Sandin Pellikka började dela ut slag mot hans ansikte.

– Inte för att det tog jättehårt när han (Sandin-Pellikka) slog, men det ruckade ändå till på näsan och då kände jag att “slår du mig så slår jag dig”. Där jag spelar i Tyskland får man vara beredd på att stå upp för sig själv, men i efterhand har jag tänkt på att det inte är samma sak här hemma i Sverige riktigt, säger Grönlund till Piteå-Tidningen.

Sandin Pellikkas svar: “Vill inte ta någon skit”

I Tyskland är slagsmål en del av spelet, likt i Nordamerika, och där renderar det bara i fem minuters utvisning. Det är dock andra regler i Sverige samt i CHL-spelet och Grönlund fick då matchstraff för att ha kastat handskarna.

Backen, som ursprungligen är från Piteå, menar dock att Axel Sandin Pellikka kommer att vänja sig vid sådant beteende om han ska klara sig på andra sidan Atlanten framöver.

– Han är skicklig och ska väl iväg till NHL, så det var väl lika bra att han får lära sig av någon som inte slår så hårt, för där borta kommer han att möta spelare som är starkare än jag, säger 35-åringen.

Nu, dagen efter, så har Axel Sandin Pellikka också gett sin syn på slagsmålet med Anders Grönlund.

– Jag vill inte ta någon skit på isen så det kanske är så. Jag är ju inte direkt en slagskämpe men måste också visa att man kan göra vad som helst mot mig, säger Sandin Pellikka till Norran.

Skellefteå vann matchen mot Fischtown Pinguins med 3-2 efter förlängning.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: