Supertalangen har gjort sina första NHL-mål

Matvej Mitjkov är en av världens största talanger. I nattens 4-3-förlust mot Edmonton passade 19-åringen också på att göra både sitt första och andra mål i NHL.

Han ses som ett riktigt kap av Philadelphia Flyers som draftade honom som spelare nummer sju 2023. Nu har Matvej Mitjkov klivit fram och presenterat sig i NHL på allvar.

I nattens möte mot Edmonton klev forwarden fram och sköt matchens första mål. Men han var inte nöjd där utan senare i den första perioden kom även 2-0 från 19-åringen.

Den ryska supertalangen har nu gjort tre poäng på sina första tre matcher i NHL och även alltså skrivit in sig i målprotokollet två gånger om. Den här gången räckte det dock inte till seger.

Stanley Cup-finalisten Edmonton Oilers kom nämligen tillbaka in i matchen och kvitterade efter mål av Adam Henrique och Connor Brown i den andra perioden. Bobby Brink gav förvisso Philadelphia ledningen igen, men i slutet av matchen kom ännu en kvittering.

Matvej Mitjkov matchens utropstecken

Evan Bouchard sköt 3-3 och tog matchen till en förlängning.

Väl där avgjorde Leon Draisaitl med ett 4-3-mål. Connor McDavid hade två assist i matchen.

Matvej Mitjkov var dock matchens utropstecken och har nu visat att han är kapabel till att producera även i NHL. Supertalangen sågs länge som en legitim utmanare till Connor Bedard men situationen i Ryssland gjorde att han sjönk på draftrankingarna. Förra säsongen blev det 41 poäng på 47 matcher i KHL innan han inför den här säsongen valde att skriva på för Philadelphia.