Edmonton vinnare mot Philadelphia – avgjorde i förlängningen

Det blev en riktigt spännande match när Edmonton mötte Philadelphia i NHL. Matchen avgjordes först i förlängningen där Edmonton var starkast, och segerresultatet blev därmed 4-3 (0-2, 2-1, 1-0, 1-0). Stor matchhjälte 56 sekunder in i förlängningen blev Leon Draisaitl som gjorde det avgörande målet.

Philadelphia startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två mål av Matvei Michkov tidigt i perioden. Efter 6.31 i andra perioden slog Adam Henrique till, framspelad av Mattias Janmark och Brett Kulak och reducerade åt Edmonton.

Connor Brown gjorde dessutom 2-2 efter 14.01 på pass av Jeff Skinner och Darnell Nurse.

Philadelphias Bobby Brink gjorde 2-3 efter 19.42 på pass av Egor Zamula och Joel Farabee.

16.18 in i tredje perioden nätade Edmontons Evan Bouchard på pass av Connor McDavid och Leon Draisaitl och kvitterade för Edmonton. I förlängningen tog det 56 sekunder innan Edmonton också avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Leon Draisaitl, framspelad av Connor McDavid.

För hemmalaget betyder resultatet sjätte plats i tabellen. Philadelphia är på femte plats.

Fredag 18 oktober möter Edmonton Nashville borta 02.00 och Philadelphia möter Seattle borta 04.00.