Tragedin: Finske hockeyprofilen mördad

2019 kom Janne Puhakka, som första Liiga-spelare, ut som homosexuell.
Nu tros den före detta hockeyspelaren ha skjutits ihjäl av sin partner. Detta rapporterar Ilta-Sanomat.

Janne Puhakka i ett CHL-möte med Frölunda 2017. Foto: Bildbyrån/Michael Erichsen.

Som spelare representerade han de finska juniorlandslagen och spelade sig till en plats i Liiga via Kanada och QMJHL. Nu är Janne Puhakka huvudpersonen när Finland skakas av en stor tragedi.

Den tidigare hockeyspelaren har enligt Ilta-Sanomat hittats död i sitt hem i Esbo under söndagskvällen. Polisen tillkallades till platsen och den finska tidningen skriver att Janne Puhakkas partner misstänks ha skjutit ihjäl 29-åringen. Polisen har inte velat bekräfta någon identitet, men har en klar bild av vad som har hänt enligt Ilta-Sanomat.

– Vi har någorlunda god förståelse för vad som har hänt, men vi misstänker förstås bara och utredningen är i ett tidigt skede, säger kriminalkommissarien Matti Högman till tidningen.

Janne Puhakka blev tidigare känd över hela Finland när han 2019 kom ut som homosexuell och berättade om sitt liv som hockeyspelare. Han var under hösten även aktuell som en av deltagarna i TV-programmet “Förrädarna”. Det sista avsnittet skulle ha sänts under torsdagen, men har nu ställts in.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: